Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο ΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το μεγαλύτερο ρεκόρ ύψους για άνθρωπο που έχει ποτέ καταγραφεί, σύμφωνα με τα ρεκόρ Guiness,
το κατέχει ο Αμερικανός Ρόμπερτ Ουάντλοου (1918-1940) με ύψος 2,72 μέτρα.

Τα ρούχα του, για να ραφτούν, χρειαζόντουσαν τρεις φορές την ποσότητα του υφάσματος που χρειάζονταν τα κανονικά ρούχα και τα παπούτσια του ήταν τόσο μεγάλα που στοίχιζαν τότε 100 δολάρια το ζευγάρι, πολλά λεφτά για την εποχή του 1930.

Ο πατέρας του Robert χρειάστηκε να μετατρέψει το οικογενειακό τους αμάξι, βγάζοντας το μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού έτσι ώστε να μπορεί ο Robert να καθίσει στο πίσω κάθισμα και να τεντώσει τα πόδια του μπροστά! Οι πατούσες του είχανε μήκος 47 εκατοστά, χρειαζότανε δηλαδή παπούτσι νούμερο 76!

Πέθανε στις 15 Ιουλίου του 1940 σε ηλικία 22 ετών απο μία μόλυνση. Λίγο πριν το θάνατό του, ζύγιζε λίγο περισσότερο από 222 κιλά. Θάφτηκε στην πόλη Άλτον του Ιλλινόις, απ όπου και καταγότανε. Το φέρετρό του ήτανε 3,28 μέτρα μήκος και το κουβαλούσανε 12 άτομα.
 
Ο Chandra Bahadur Dangi κατάγεται από το Νεπάλ και είναι 72 ετών, ενώ μόλις πρόσφατα μετρήθηκε ως ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, αφού το ύψος του δεν ξεπερνά τα 55 εκατοστά. Περιχαρής και με μια περίοπτη θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες «έκλεψε» τον τίτλο από τον 18χρονο Φιλιππινέζο Junrey Balawing.
 

1 σχόλιο: