Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Παραγωγή Κειμένου


Ο Πολύδωρος, το φάντασμα της Γ2 τάξης, αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του και να δείξει στους συμμαθητές του πώς γράφεται ένα κείμενο αφήγησης. Μας άφησε λοιπόν μια παρουσίαση και  το γραπτό που θα διαβάσετε .
http://www.slideshare.net/mvaso/o-15119199



Τρίτη 1 του Οκτώβρη 2013
Οι δίδυμες ανακαλύφθηκαν
Οι διδυμούλες  Ευαγγελία και Μάρθα ετοιμάζονται να πάνε στο σχολείο. Είναι Τρίτη 1 του Οκτώβρη. Όπως κάθε μέρα σχεδιάζουν να αλλάξουν ρούχα στο διάλειμμα . Η Ευαγγελία είναι πολύ καλή στα Μαθηματικά και η Μάρθα στην Ιστορία. Για μήνες ξεγελάνε και το δάσκαλό τους και τους συμμαθητές τους.
    Χτύπησε το κουδούνι για το διάλειμμα. Τα κορίτσια γρήγορα  γρήγορα  τρέχουν στις  τουαλέτες για να αλλάξουν ρούχα. Συμφορά!!! Ο κύριος Μιχάλης κάτι έχει καταλάβει και τις παρακολούθησε !
Τις έπιασε στα πράσα. Οι δίδυμες σκύβουν το κεφάλι , δεν τολμούν να κοιτάξουν το δάσκαλό τους. Ο κύριος Μιχάλης έχει νευριάσει, βγάζει αφρούς από το στόμα του.
«Θα τηλεφωνήσω αμέσως στους γονείς σας» τους λέει με άγρια φωνή. «Μας κοροϊδεύατε όλους τόσο καιρό!»
      Σε λίγα λεπτά εμφανίζονται στο σχολείο οι γονείς των κοριτσιών. Και αυτοί έχουν μείνει άφωνοι, δεν ξέρουν τι να πουν και τι να κάνουν. Οι συμμαθητές τους έχουν μαζευτεί έξω από το γραφείο των δασκάλων , προσπαθούν να ακούσουν . Μάταια η κυρία Ελένη προσπαθεί να τους βγάλει στην αυλή, είναι βλέπετε και περίεργοι!
«Εγώ το είχα καταλάβει», λέει ο Γιώργος. «Καλά ,εσύ όλα τα καταλαβαίνεις», του λέει  η Κριστίνα  κοροϊδευτικά.
    Οι διδυμούλες  κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Κατάλαβαν το λάθος τους και ζητάνε συγνώμη από τους γονείς και το δάσκαλό τους.
«Σίγουρα πήρατε ένα καλό μάθημα», τους λέει ο κύριος Μιχάλης. «Από δω και πέρα πρέπει να διαβάσετε  περισσότερο για να καλύψετε τα μαθήματα.
     Τιμωρήθηκαν από τους γονείς  τους να μείνουν ένα μήνα χωρίς τηλεόραση και υπολογιστή. Η μεγαλύτερή τους όμως τιμωρία ήταν το βλέμμα του πατέρα και της μητέρας. Είχαν καταλάβει ότι τους απογοήτευσαν και υποσχέθηκαν στον εαυτό τους να μην στεναχωρήσουν ποτέ ξανά  τους ανθρώπους που  αγαπούν.
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ

Και αν κάποιοι  έχουν την περιέργεια να δουν πώς μοιάζει ο φίλος μας, ορίστε η αποκάλυψη
Πολύδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου