Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ



ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Αγαπητοί  φίλοι 
Είμαστε  οι  μαθητές  της  Γ’2 τάξης  Δημοτικού  Σχολείου Κορινού   Μένουμε  στην περιοχή του Κορινού  εδώ  και  8  χρόνια.  
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ





Ο Κορινός είναι παραθαλάσσια κωμόπολη του Διευρυμένου Δήμου Κατερίνης του Νομού Πιερίας. Μαζί με το μικρό χωριό Παραλία αποτελεί τη Δημοτική Ενότητα Κορινού. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 35 μ. Βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από την Κατερίνη. Κατά την απογραφή του 2001 ο Κορινός είχε 4.054 κατοίκους. Η   Δημοτική Κοινότητα Κορινού του Δήμου Κατερίνης έχει 4.097 κατοίκους.
 
Γιατί αξίζει να μας επισκεφτείτε ;
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, γίνεται κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία από το 2001 το κάψιμο του καρνάβαλου που σημαίνει και τη λήξη της Αποκριάς με αναβίωση εθίμων, χορό και γλέντι υπό τους ήχους ορχήστρας παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Ο σύλλογος Παλαιογρατσανιτών Κορινού προσφέρει στον κόσμο λουκάνικα και άφθονο κρασί.
ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ


 Στον Κορινό γίνεται στις αρχές κάθε χρόνο το "έθιμο της Μπάμπως". 
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

                                                   
Ο δραστήριος Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος του Κορινού ονομάζεται " Εύξεινος Πόντος" και είναι μέλος του «Μember of the International Dance Council CID».
Κάθε πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου (από το 1996) κορυφώνεται το 3ήμερο Ποντιακό Φεστιβάλ του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Κορινού με τη συμμετοχή πολλών τραγουδιστών καθώς και χορευτικών τμημάτων από διάφορους συλλόγους ανά την Ελλάδα και όχι μόνο  . Η συμμετοχή του κοινού υπολογίζεται το τριήμερο στους 10.000 περίπου επισκέπτες.

Ο Κορινός φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες του με την τεράστια αμμουδιά όπου μπορεί κανείς να ασχοληθεί με πολλά θαλάσσια σπορ.


 Οι ταβέρνες της περιοχής προσφέρουν λαχταριστούς μεζέδες σε πολύ καλές τιμές.

Τα καλοκαίρια ο Κορινός δέχεται αρκετούς τουρίστες, κυρίως στα κάμπινγκ του και στα παραλιακά ξενοδοχεία του. Επίσης πολλοί τουρίστες από την Παραλία, την Καλλιθέα και την Κατερινόσκαλα πηγαίνουν στον Κορινό για να θαυμάσουν από κοντά την όμορφη παραλία του, η οποία έχει και γαλάζια σημαία.  Ελάτε να γνωρίσετε τον τόπο μας. Σας υποσχόμαστε ότι θα περάσετε υπέροχα!!!

Οι μαθητές της Γ2’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Κορινού
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΡΙΝΟΥ ΠΑΛΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου