Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η τροφική εκστρατεία



       Μια φορά στον κόσμο των φρούτων ήταν το μήλο και το αχλάδι.
       Ζούσαν άσχημα στο βασίλειο του βασιλιά πατατάκι. Σκότωνε κάθε μέρα πολλά φρούτα. Γι ‘ αυτό το μήλο πήγε στον βασιλιά και του ζήτησε να σταματήσει να σκοτώνει .
       Ο βασιλιάς δέχτηκε να σταματήσει αλλά το μήλο έπρεπε να πάει να φέρει από την φρουτχίδα τις χρυσές ελιές. Το μήλο δέχτηκε και μαζί με το αχλάδι , το πορτοκάλι και άλλα 40 φρούτα έφυγαν για την φρουτχίδα .
       Το μήλο όμως ήξερε ότι σε αυτό το ταξίδι ρισκάρει την ζωή του. Και μετά από πολλές μέρες φτάνει στην φρουτχίδα. Εκεί βασίλευε ο βασιλιάς κρουασάν. Δέχτηκε να δώσει τις ελιές στο μήλο αλλά έπρεπε να μονομαχήσει το μήλο με τον βασιλιά. Το μήλο δέχτηκε και άρχισαν να παλεύουν. Αλλά το μήλο ήταν πιο δυνατό και υγειές και σκότωσε τον βασιλιά. Έτσι πήρε τις ελιές και πήρε τον δρόμο του γυρισμού . Εντωμεταξύ πίσω στην πόλη το καρπούζι κρυφάκουγε τι έλεγε ο βασιλιάς και έμαθε ότι δεν σκόπευε να σταματήσει. Όταν λοιπόν γύρισε το μήλο , το καρπούζι έτρεξε και του είπε να μην δώσει τις ελιές  γιατί δεν σκόπευε να σταματήσει.
      Τότε το μήλο αποφάσισε να τον σκοτώσει για να τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Πήγε στο παλάτι σκότωσε τους φρουρούς και έφτασε στον βασιλιά . Στην αρχή το έπαιξε καλός αλλά μετά τον προκάλεσε σε μονομαχία . Ο βασιλιάς δέχτηκε . Πάλεψαν σκληρά γιατί ήξεραν και οι δυο καλά να παλεύουν . Τέλος το μήλο τον σκότωσε καρφώνοντας τον στην κοιλιά.
       Έτσι το μήλο έγινε ο βασιλιάς της πόλης και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. 



                         Πέτρος   Κυραϊλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου