Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Παραμυθοσαλάτα



Στρουμπουλάτη
Μια  φορά κι  έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι η “Στρουμπουλάτη”. Η κακιά μητριά της  ήθελε να την παχύνει για να γίνει  πιο άσχημη από αυτή και να μην παντρευτεί ποτέ για να την έχει για υπηρέτριά της.
Μια μέρα πήγαν βόλτα για να αγοράσουν φορέματα γιατί είχαν πάρει πρόσκληση απ’ τον πρίγκιπα για τον βασιλικό  χορό. Όταν βγήκαν απ’ την άμαξα η κακιά μητριά είπε, εσύ Στρουμπουλάτη να μείνεις έξω και να μας περιμένεις εμένα και τις αδελφούλες σου και οι δυο αδελφές της γέλασαν σατανικά.
Όταν γύρισαν στο σπίτι  η κακιά μητριά έβαλε την Στρουμπουλάτη να φάει πάρα πολλά ανθυγιεινά φαγητά ήθελε δεν  ήθελε και μετά την έβαλε να καθαρίσει όλο το σπίτι.
Όταν έγινε 9 η ώρα το βράδυ ήταν ώρα για τον βασιλικό χορό. Όλοι ετοιμάστηκαν, αλλά όταν κατέβαινε απ’ τις σκάλες η Στρουμπουλάτη η κακιά μητριά της είπε, όχι Στρουμπουλάτη εσυ δεν θα έρθεις  στον βασιλικό χορό και οι δυο αδελφές τις γελούσαν σατανικά. Η κακιά μητριά με ένα βήμα έκανε κομματάκια την πρόσκληση της Στρουμπουλάτης  και το κορίτσι έβαλε τα κλάματα.  Όταν έφυγαν, η κακιά μητριά και οι δυο κόρες της, η Στρουμπουλάτη βγήκε έξω στην αυλή και είδε ένα φως  που ήταν η νονά της η νεράιδα. Τότε η Στρουμπουλάτη είπε, «Γεια σου, ποια είσαι;» και η νεράιδα απάντησε, «Είμαι  η νονά σου η νεράιδα και ήρθα για να σε κάνω πανέμορφη για το χορό». Και έτσι έκανε.
Όταν η Στρουμπουλάτη εμφανίστηκε στο χορό ο πρίγκιπας θαμπώθηκε από την ομορφιά της και αμέσως της ζήτησε να χορέψουν μαζί. Μετά από λίγες μέρες ο πρίγκιπας παντρεύτηκε με την όμορφη κοπέλα και έζησαν ευτυχισμένοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, ενώ η μητριά και οι κόρες της έσκασαν απ’ το κακό τους



                                                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ              Γ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου