Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ

Η Γ' Τάξη έχει αναλάβει να αναζητήσει την παράδοση της περιοχής του Κορινού.
Τι είναι όμως παράδοση ;
 Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες, τα κεντήματα ,τα δίστιχα,οι παραδοσιακές συνταγές τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης!
Η αναζήτηση αυτή δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται η συμπαράσταση και η συμμετοχή όλων, ιδιαίτερα των μεγαλύτερων.  Ελπίζουμε να βρούμε όλες τις οικογένειες της Γ' τάξης στο πλευρό μας. Κάθε συνεισφορά είναι καλοδεχούμενη.

Οι άνθρωποι όλων των εποχών μοιάζουν. Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον.

 Αυτοί που δεν ξέρουν ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν.

 Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο παιδί σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.

 Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όπως αρμόζει, τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου