Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας.
Λένα Τερκεσίδου
Εκδόσεις: Ταξιδευτής

Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ο Σάκης Γαλατάκης, η Φρουτένια... και οι φίλοι τους προετοιμάζονται για να λάβουν μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και Διατροφής, για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους. Οι Χημικοχωρίτες όμως με τον Ανθρακόλα και την παρέα του, που χρησιμοποιούν χημικά όπλα, καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν.
Θα καταφέρουν οι Μεγαλομπουκίτες, οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας, να τους εξοντώσουν και να πάρουν το βραβείο; Ποιο είναι το μυστικό τους όπλο;
Με χιούμορ και διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνουμε να τρεφόμαστε σωστά!

Στους "Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας", το νέο παιδικό βιβλίο της Λένας Τερκεσίδου (βραβευμένη και γνωστή και από τα βιβλία της με θέμα κυρίως τη διατροφή), για πρώτη φορά προσεγγίζεται το θέμα της σωστής και ποιοτικής διατροφής των παιδιών.
Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων αποκαλύπτονται τα πολύτιμα μυστικά των τροφών και τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής. Οι "Σωματοφύλακες της κατσαρόλας" με τις φοβερές τους περιπέτειες, που συνδυάζουν ρεαλισμό, φαντασία και χιούμορ, μάς μαθαίνουν να τρεφόμαστε σωστά, ενώ παράλληλα μας μυούν στις έννοιες της αληθινής φιλίας και της επίμονης προσπάθειας που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων μας.


Ο αγησίλαγος
Δημήτρης Μπασλάμ
Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός

Ο Αγησίλαγος, το δεύτερο παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ με ήρωα έναν λαγό
Οκτώ ευδιάθετοι μάγειρες με κοινό χαρακτηριστικό τα περιποιημένα τους μουστάκια, αποφάσιζουν μαζί με έναν καλοντυμένο σερβιτόρο, να αφήσουν τις κουτάλες, τις κατσαρόλες και τα τραπεζομάντιλα και να ασχοληθούν για λίγο με την μουσική.

Αφορμή, η ασυγκράτητη
  επιθυμία τους να διηγηθούν και να  τραγουδήσουν όλοι μαζί την περιπέτεια του Κυρίου Αγησίλαγου, ενός διάσημου συναδέλφου τους από το μακρινό δάσος της Βουλώνης.

Εν συντομία ο Κύριος Αγησίλαγος ξύπνησε ένα πρωί με μαγουλάδες και νομίζοντας πως για αυτό φταίει η διατροφή του αποφάσισε να την αλλάξει, μπαίνοντας έτσι σε μια άνευ λόγου ταλαιπωρία για την αναζήτηση του ιδανικού γεύματος, όπως ο ίδιος νόμιζε... Κίνησε λοιπόν και πάει, ψάχνει ψάχνει τι να φάει…!
 

Το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ κυκλοφόρησε το 2007 σε μουσικό
CD από τη Sony BMG Music και σε έντυπη μορφή από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός.

Ο κύριος Κιουκ έχει λόξιγκα 
Μαρία Ρουσάκη
Ο κύριος Κιουκ έχει εδώ και 50 χρόνια έναν ενοχλητικό λόξιγκα. Έχει δοκιμάσει όλες τις θεραπείες και όλα τα κόλπα, αλλά δεν μπορεί να απαλλαγεί από τούτο το βάσανο. Ώσπου ένας γιατρός τού συνιστά να ξεκινήσει υγιεινή διατροφή. Τότε η ζωή του αλλάζει, αδυνατίζει, μπορεί να αναπνεύσει καλύτερα και να μιλήσει πιο εύκολα.

Μια διασκεδαστική και όμορφα εικονογραφημένη ιστορία, που διδάσκει στο παιδί τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες - αυτοκίνητο 7+ που περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 1.200 λέξεις, οι οποίες τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική του ικανότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου