Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

http://www.atheo.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF/

http://www.e-papadakis.gr/askiseis_glossas_d21.html

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ


Πως θα φτιάξω το ζυμάρι:
500 γρ. αλεύρι
1 κούπα νερό
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
Έναν πλάστη, ένα μεγάλο ταψί, λίγο λάδι να αλείψουμε το ταψί
 Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε μέσα το αλεύρι και το αλάτι.
 Ανοίγουμε μια μικρή λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, ζυμώνοντας ταυτόχρονα, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
 Απλώνουμε το ζυμάρι με τη βοήθεια του πλάστη και σχηματίζουμε την Κυρα Σαρακοστή.
Μ” ένα μαχαίρι χαράζουμε τα μάτια και τη μύτη. Στο κεφάλι κάνουμε μια τρύπα για να την κρεμάσουμε, αφού ψηθεί. Τέλος φτιάχνουμε επτά ποδαράκια.
 Τοποθετούμε την Κυρά Σαρακοστή μέσα σ’ ένα ταψί αφού προηγουμένως το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
 Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ξεροψήνουμε την Κυρά Σαρακοστή για 40-60 λεπτά.



Κουλουράκια με ελαιόλαδο

 https://www.youtube.com/watch?v=o0E0j5BGwiU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου