Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-D108/558/3665,15910/extras/mtpd_d04_yphresies_mindmap/index.html
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Το βιβλίο θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης. Όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο, σκύβουν να μορφωθούν και να ψυχαγωγηθούν. Για την έκδοσή του όμως εργάζεται μια πληθώρα ανθρώπων με διαφορετικές ειδικότητες.
Αρχικά ο συγγραφέας που συλλαμβάνει την πρώτη ιδέα, την καλλιεργεί στο μυαλό του και στο τέλος την αποτυπώνει στο χαρτί, προσθέτοντας μεγάλες δόσεις αλήθειας ή ακόμη και φαντασίας. Η διαδικασία αυτή διαρκεί μήνες ή και χρόνια ωσότου ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια, ο διορθωτής ή επιμελητής του βιβλίου διαβάζει με μεγάλη προσοχή το κείμενο και διορθώνει πιθανά λεκτικά ή γραμματικά λάθη του συγγραφέα. Ο ζωγράφος διαβάζει το κείμενο και με βάση το θέμα της ιστορίας το εικονογραφεί, δημιουργώντας το τέλειο συνδυασμό λέξεων και εικόνας, που κάνει πιο ευχάριστη και προσιτή την ανάγνωση στον αναγνώστη κάθε ηλικίας. Ο τυπογράφος τυπώνει και συνθέτει τις αριθμημένες σελίδες σε όσα αντίτυπα του έχουν παραγγελθεί.
Ο βιβλιοδέτης δένει με ειδική διαδικασία τις τυπωμένες σελίδες και τις μετατρέπει σε ένα κανονικό βιβλίο, με σκληρό ή μαλακό εξώφυλλο. Τέλος, ο εκδοτικός οίκος αναλαμβάνει την προώθηση του βιβλίου μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και την αποστολή του σε βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, απ΄ όπου μπορεί και να αγοραστεί από τον κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου