Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Βιολογικές καλλιέργειες

Την Τρίτη 14 του Μάη θα επισκεφτεί το σχολείο μας εκπρόσωπος της ομάδας Μητέρα-Γη για να μας μιλήσει για τη βιολογική καλλιέργεια.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
Η Μητέρα Γη (Mother Earth – www.motherearth.gr) είναι μια οικολογική μη κερδοσκοπική ομάδα ατόμων, οι περισσότεροι των οποίων είμαστε χορτοφάγοι ή βέγκαν.
Το κοινό μας στοιχείο είναι η αγάπη και ο σεβασμός μας για τον πλανήτη και τα πλάσματα που τον κατοικούν.
Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουμε το περιβάλλον με κάθε ήπιο, χωρίς βία, τρόπο μέσα από τον εθελοντισμό, την ενημέρωση των υπολοίπων, την στήριξη διαμαρτυριών ενάντια σε δράσεις που εγκυμονούν κινδύνους για το περιβάλλον και τα πλάσματά του, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη κίνηση θεωρούμε ότι θα εξυπηρετήσει την ειρηνική συνύπαρξη, την υγεία και την ευημερία του ευρύτερου συνόλου.
Πιστεύουμε ότι η ένωση των οικολογικών οργανώσεων του πλανήτη θα φέρει τη δύναμη που είναι απαραίτητη για την ειρηνική αφύπνιση των ανθρώπων και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.
Η Μητέρα Γη σέβεται τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την φυλή, το χρώμα τους, τις θρησκευτικές ή πολιτικές τους πεποιθήσεις ή την οικονομική τους κατάσταση και αγκαλιάζει κάθε φιλοσοφία ζωής που δεν αντίκειται στα οικολογικά της πιστεύω.

 Βιολογική Καλλιέργεια 

Τα φυτά και τα δέντρα προϋπήρχαν των χημικών φυτοφαρμάκων, των συνθετικών λιπασμάτων και των πολυεθνικών εταιριών που θέλουν να αυξάνουν μόνιμα το κεφάλαιο τους. Οπότε δεν είναι τα φυτά που χρειάζονται όλα αυτά τα σκευάσματα, αλλά οι εταιρείες που δημιούργησαν αυτές τις ανάγκες γιατί χρειαζόντουσαν καταναλωτές για τα προϊόντα τους.
Σ'ένα φυσικό περιβάλλον τα φυτά και τα δέντρα μπορούν να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν χωρίς προβλήματα. Η συμβατική καλλιέργεια έχει δημιουργήσει απέραντες εκτάσεις νεκρής γης. Σε μία νεκρή γη λογικό είναι να μην έχει υγεία ένα φυτό.Δεν μπορεί ούτε καν να τροφοδοτηθεί με τα απαραίτητα συστατικά όσα λιπάσματα κι αν του βάλεις. Είναι σαν να ζούμε εμείς μόνο με συμπληρώματα διατροφής.Όσα και να πέρναμε πάλι δεν θα είχαμε υγεία. Τα είδη που καλλιεργούνται με φυσικές μεθόδους έχουν πολύ περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το χώμα έχει πλήθος μικροοργανισμών που δημιουργούν ένα ισοροπημένο οικοσύστημα. Έχει τα κόκκινα σκουλίκια που τρώνε το χώμα και το απορίπτουν με ένζυμα. Είναι μία μόνιμη τροφοδοσία του εδάφους με ουσίες. Οι πασχαλίτσες τρώνε τις ψείρες, τα πουλιά τρώνε τα ανεπιθύμητα σκουλίκια του εδάφους κ.ο.κ.
Τα φυτά δεν χρειάζονται μόνο τροφή και νερό, χρειάζονται και αγάπη.Μόνο στη βιολογική καλλιέργεια τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. Γιατί τι αγάπη να δώσει η συμβατική καλλιέργεια πάνω από το τρακτέρ και με τον ψεκαστήρα με το δηλητήριο; Εκείνη την ώρα και ο αγρότης που ψεκάζει νοιώθει ασφυκτικά και περιμένει σαν από αγγαρία να τελειώσει αυτή τη βαρετή και βρώμικη δουλειά.
Στην βιοκαλλιέργεια όλα αντιμετωπίζονται με φυσικές μεθόδους, φιλικές προς το περιβάλλον, χωρίς να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου