Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΛΑΔΕΡΟ ΑΡΑΚΑ


ΜΑΓΕΙΡΑΣ - ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ * ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ

http://www.youtube.com/watch?v=HcEOyDnUNWk

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο αρακάς κατεψυγμένος
  • 2-3 πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 καρότα σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί τοματάκια περασμένα από το blender ή 2 τομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νεράκι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει και σωτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα κι ύστερα τον αρακά
  2. Ανακατεύετε καλά
  3. Προσθέστε τις πατάτες, τον άνηθο, την τομάτα
  4. Καρυκεύετε, ανακατεύετε και προσθέτετε τόσο νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό
  5. Σιγοβράζετε στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει
  6. Μόλις γίνει αφήστε το να "πιει" τα υγρά του λίγο, αν χρειαστεί

Ο αρακάς είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών (χαμηλής βιολογικής αξίας) και  υδατανθράκων που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό. Περιέχει αρκετό κάλιο (ρυθμίζει το ενδοκυττάριο υγρό) , λίγο νάτριο, φώσφορος ( σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών και του νευρικού συστήματος), καροτίνη (προστατεύει των οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες) και πολλές φυτικές ίνες (καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και καρκίνου του παχέως εντέρου). Επίσης, στον αρακά θα βρούμε σε μικρότερη αναλογία  βιταμίνη C, θειαμίνη, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου